لیست اختراعات اعظم السادات سرداري زرندي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1392/06/12
تاریخ ثبت: 1392/06/12
خلاصه اختراع:

لاتكس با قدرت پشت پوشي به عنوان آلترناتيو دي اكسيد تيتانيوم ، يك پليمر پايه آبي با پليمرزاسيون هسته –پوسته و با فرآيند امولسيوني seed مي باشد كه جايگزين بسيار مناسبي براي دي اكسيد تيتانيوم موجود در رنگ مي باشد كه امروز بدليل مشكلات تحريم تهيه آن با مشكلات فراواني همراه است، ماده اختراعي از افت كيفيت رنگ جلوگيري كرده و از تضعيف پوشش رنگ و مقاومتهاي مكانيكي آن جلوگيري مي كند. در هسته مركزي ذرات لاتكس ، آب وجود دارد و بعد از خشك شدن فيلم لاتكس، در دل ذرات يك Gap ايجاد مي شود. اختلاف ضريب شكست بين بايندر و فضاي داخلي آن منجر به شكست نور و ايجاد پوشش مي شود. استحكام لايه بيروني ذرات لاتكس به اندازه اي مي باشد كه فشار ناشي از ديگر ذرات لاتكس را تحمل كرده و منجر به تغيير شكل و دفرمه شدن ذرات نشود و هم باعث ايجاد Hardness در رنگ شود تا كاهش مقدار تيتان در رنگ ، خواص مكانيكي را تضعيف نكند و لاتكس Hiding-Power آن را جبران مي كند.

تاریخ اظهارنامه: 1395/10/20
تاریخ ثبت: 1396/05/30
خلاصه اختراع:

رايج ترين روغن هاي مصرفي در سنتز Fatliquoring agent مورد مصرف در صنعت تكميل چرم، روغن هاي حيواني و گياهي و عمدتاً روغن كرچك مي باشد. با توجه به اينكه چرم به صورت اجتناب ناپذير در معرض نور uv قرار مي گيرد حضور مقدار زيادي باند دوگانه در ساختار روغن كرچك روي مقاومت به نورFatliquoring agent مصرفي در تكميل چرم اثر منفي دارد و باعث زرد و كدر شدن آن مي شود. در نتيجه محققين از روش hydrotreating براي هيدروژنه كردن روغن كرچك و حذف باندهاي دوگانه موجود در آن استفاده كردند كه منجر به يك ثبت اختراع جهاني شد. اما در اين روش از امولسيفايرهاي آلي كه ناقض مسائل زيست محيطي هستند براي اصلاح شيميايي روغن كرچك و پايداري امولسيون استفاده مي شود. در گام بعدي به منظور حفظ مسائل زيست محيطي از روش امولسيوني Pickering استفاده كردند. هر چند كه با استفاده از روش امولسيوني Pickeringمصرف امولسيفاير آلي تا حد قابل ملاحظه اي كاهش يافت ولي كاملاً حذف نشد. ضمن اينكه در اين روش نيز مشابه ديگر روش هاي بيان شده تا سال 2016 از حرارت دهي استفاده مي شود. به منظور حل مشكلات بيان شده يك نانو امولسيون مخصوص استفاده در عمليات Fatliquoring با استفاده از فرايند امولسيوني Pickering تهيه شد كه پايداري آن را چهار چوب هاي آلي فلزي حاصل از واكنش دي متيل ايميدازاليوم و نيترات روي تأمين مي كنند. بدين ترتيب كه محلول دي متيل ايميدازاليوم، آب و دي فنيل استاميد به محلول آب و روغن كرچك اضافه مي شود تا چهار چوب هاي آلي فلزي توليد شده و اطراف ذرّات روغن كرچك ديسپرس شده در آب را گرفته و پايداري آن ر ا تأمين نمايند. در نهايت به منظور افزايش مقاومت به سايش و مقاومت به نور uv، به امولسيون تهيه شده مادهء طبيعي كيتوسان را كه سازگار با كلاژن چرم است، در اولتراسونيك اضافه مي كنيم.

تاریخ اظهارنامه: 1395/09/02
تاریخ ثبت: 1396/09/04
خلاصه اختراع:

جهت تهيهء پلي ال هاي بر مبناي روغن كرچك، اپوكسيداسيون روغن كرچك و به دنبال آن بازگشايي حلقه يكي از مهمترين فرايندهاي مورد استفاده است كه منجر به تهيهء پلي ال هايي با جرم هاي مولكولي مختلف مي شود. استفاده از روغن كرچك در تهيهء پلي ال هاي مورد استفاده در پلي يورتان ها هر چند كه حذف پلي ال هايي كه مستقيماً از منابع نفتي به دست مي آمدند و هچنين كاهش آلودگي هاي زيست محيطي را به دنبال داشت امّا متأسفانه بيشتر عوامل مورد استفاده جهت سنتز پلي الِ تجديد پذير، منبع نفتي دارند و اين ضرورت استفاده از عواملي كه در نهايت پلي الي 100% تجديدپذير را بدهد نشان مي دهد. در نتيجه تحقيقات بعدي به استفاده از روش هاي بدون مواد آلي جهت سنتز پلي ال هاي مخصوص استفاده در پلي يورتان ها اختصاص يافت و منجر به ابداع روش بدون حلال شد. در اين روش، اپوكسيداسيون روغن كرچك با استفاده از كاتاليزور، عامل اكسيد كننده، آب، دي اتيل اتر و تحت شرايط دمايي خاص انجام مي گيرد. سپس آب و دي اتيل اتر مصرفي توسط فرايند تبخير روتاري به صورت يك ساعت در دماي °c40 و سپس يك شبانه روز قرار گرفتن در آون خلأ از مخلوط واكنش جدا مي شوند. سپس مادهء به دست آمده وارد مرحلهء بعدي واكنش يعني مرحلهء بازگشايي حلقه مي شود. اين روش هر چند كه عدم وابستگي به مشتقات نفتي و تهيهء پلي ال 100% تجديد پذير را به همراه داشت امّا اين مشكل را دارد كه روشي زمان بر و هزينه بر است و به تجهيزات جانبي و مراحل اضافه از جمله تبخير روتاري و آون خلأ نياز دارد. به منظور حل مشكلات بيان شده روغن كرچك را به همراه اسيد فرميك و پراكسيد هيدروژن واكنش داده سپس تنظيم pH و سپس افزودن حلال اتيل استات و آب انجام مي گيرد. در نهايت با استفاده از سيليكاژل دو فاز حلالي و روغني را از هم جدا كرده و نهايتاً روغن كرچك معمولي به فاز روغني اضافه مي شود. با استفاده از سيستم دين-استارك و هم زمان با واكنش باز گشايي حلقه در هنگام سنتز، خروج حلال ها را داريم. بنابراين بدون انجام مراحل جداگانهء آبگيري و حلال گيري و بدون استفاده از تجهيزات جانبي شامل حرارت دهي در تبخير روتاري و بدون نياز به اتلاف وقت شامل يك شبانه روز قرار گرفتن در آون خلأ، خروج حلال ها با سيستمي ساده و ارزان و در زمان كمتري انجام شده و پتانسيل صنعتي شدن را افزايش مي دهد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/06/24
تاریخ ثبت: 1396/12/23
خلاصه اختراع:

رزين هاي اكريليك استايرن پايه آب با كاربرد در پوشش هاي عايق رطوبتي حاوي مقدار زيادي منومر دو اتيل هگزيل اكريلات مي باشند كه منومري گران و وارداتي است ضمن اينكه بايد به مقدار زياد در فرمول رزين استفاده شود تا اثرگذار باشد.استفاده از منومر جايگزين آن يعني دي ( 2 اتيل هگزيل مالئات) اندكي مقدار مصرف دو اتيل هگزيل اكريلات را كاهش مي دهد و روي كاهش قيمت نيز تأثير نسبتاً مثبتي دارد اما استفاده از اين مونومر مشكلاتي دارد ازقبيل افزايش Tg ، افزايش امولسيفايرها در فرمول رزين ،كاهش به مقاومت نسبت به آب محصول نهايي، حساسيت زا بودن اين مونومر ، بوي نامطبوع مونومرو ايجاد حفره روي سطح فيلم نهايي.به منظور حل مشكلات بيان شده يك رزين اكريليك استايرن پايه آب با مقدار بسيار كم منومر دو اتيل هگزيلاكريلات سنتز شد.افزودن مادهء اتيل هگزانوئيك اسيد به رزين، خواص آن را به طور بسيار قابل ملاحظه اي تغيير داده و رزيني باTg پايين، الاستيسيته و انعطاف بسيار بالا و مقاوم در برابر آب به دست مي آيد. ر

تاریخ ثبت: 1396/09/19
خلاصه اختراع:

در ديسپرسيون نانو ذرّات داخل ماتريس پليمري كه عمدتا\\" با هدف بهبود خواص مكانيكي و حرارتي انجام مي شود هرچند روشي ساده مي باشد اما به به دليل احتمال تجمع دوباره نانو ذرّات، درصد استفاده از نانو ذرّات محدود بوده و در نتيجه تغيير خواص عمده اي در محصول نهايي اتفاق نمي افتد. در تحقيقات بعدي نانو ذرّات را از طريق واكنش شيميايي با زنجيرهاي پليمري درگير كردند. اين كار كه اصلاح شيميايي سطح نانو ذرّات ناميده مي شود با مواد و فرايندهاي مختلفي روي انواعي از نانوذرّات مي تواند انجام گيرد. در اين روش هاي شيميايي با توجه به عامليّت ايجاد شده روي نانوذرّات، قابليّت واكنش را با گروه خاصي از مواد پيدا مي كنند و براي هر يك از رزين هاي مورد استفاده در روكش هاي سطح، بايد اصلاح سطحي مخصوصي روي ذرّات انجام بگيرد. راه حل ارائه شده: به منظور حل مشكلات بيان شده روي نانوذرّات سپيوليت، اصلاح شيميايي با استفاده از منومر فلوئورينه و عامل سيلاني به منظور ابرآبگريز نمودن آن انجام گرفت به نحوي كه اولاً افزودن مقدار كمي از نانوذرّات سنتز شده به روش ساده ديسپرسيونِ فيزيكي، بتواند خاصيّت آبگريزي مدنطر را در پوشش نهايي ايجاد كند و ثانياً در تمامي رزين ها و رنگ هاي مورد استفاده در روكش هاي سطح قابل استفاده باشد. كاربرد اختراع: نانو ذرّات ابرآبگريز به دست آمده قابل استفاده در انواع رنگ ها و رزين ها از جمله رنگهاي ترافيكي، رزين هاي پلي يورتان، اپوكسي و هر جا كه خاصيت فوق آبگريزي مدّ نظر است مي باشد. از اين نانوذرّات ابرآبگريز مي توان در توليد عايق هاي رطوبتيِ پشت بام، عايق بتن، عايق كاري پي ساختمان، ايزولاسيون رطوبتي سرويسهاي بهداشتي، حمام، استخر و گنبد مساجد، چسب كاشي، پوشش هاي آب بند و... استفاده نمود.

موارد یافت شده: 5